magnesium paard

Magnesium paard: de manier voor een gelukkig paardenleven!

Geplaatst door

Een gelukkig paard en magnesium paard. Hoe houden deze twee met elkaar verband? Misschien leg jij net als ik eerst niet meteen de link. Toch is er wel degelijk een goede link tussen deze twee. Magnesium paard zorgt er namelijk voor dat het dieet van je paard wordt verrijkt. Dit wordt gedaan met allerlei belangrijke bouwstoffen die ervoor zorgen dat je paard gezonder zal worden en blijven. Een gezond paard is vaak ook een blij paard dus vandaar de titel. Gelukkige paarden zijn natuurlijk leuker dan anders en in deze blog lees je precies hoe je dit kan doen met behulp van magnesium paard. Dit is namelijk iets moeilijker dan alleen je paard deze voeding geven. Wat moet er dan nog meer gebeuren, dat lees je hieronder.

Magnesium paard tegen stijve spieren en voor geluk

Een belangrijke onderdeel van magnesium paard is dat het stijve spieren voor een groot deel voorkomt. Stijve spieren is nou typisch iets dat bij een paard niet moet gebeuren. Bij andere dieren is dit ook belangrijk maar bij een paard in het bijzonder. Als een paard niet meer prettig kan rennen zal hij dit ook minder gaan doen. Dat is logisch natuurlijk. Dit minder lopen zal dan vervolgens resulteren in stroevere spieren. Wanneer deze lijn doorzet zal het paard op termijn behalve minder gelukkig zijn ook minder gezond worden. Magnesium paard kan hier dus bij helpen.

De sleutel naar een gelukkig paard

De sleutel naar een gelukkig paard is moeilijk uit te leggen. Nog moeilijker is om het te vinden. Toch denk ik dat de sleutel naar een gelukkig paard begint bij een paard dat prettig kan bewegen. Zoals eerder gezegd kan magnesium paard hier heel goed bij helpen. Het enige probleem dat er op dit moment is bij veel paarden is dat er sprake is van een magnesiumtekort. Wel 25 procent van de paarden in Nederland heeft een magnesiumtekort. De kans dat jouw paard dit dus ook heeft is ongeveer 1 op 4. Neem hier dus absoluut geen risico mee. De beste manier om geen risico hiermee te nemen is door middel van magnesium paard aan te schaffen voor je paard. Door dit aan het dieet van je paard toe te voegen is het makkelijker voor je paard om gezond te blijven. Veel bewegen is gezond voor ieder paard en met magnesium paard kan dit een stuk gemakkelijker gedaan worden.

Geef een reactie