Hondenvoer

Hondenvoer voor een gelukkig beestje

Geplaatst door

Weet je waar ik blij van word? Van het zien van een blije kwispelende hond, die vrolijk rondspringt en balletjes vangt. De allerleukste honden komen ook altijd even aan je snuffelen. Deels wordt het geluk van jouw hond veroorzaakt door de liefde die hij of zij van jou ontvangt. Er is echter nog een ander deel dat misschien minder vaak belicht wordt: het juiste hondenvoer. Als je wil dat je hond een gezonde glanzende vacht heeft, veel energie, en een blij ei is, dan moet je ook het juiste hondenvoer kiezen. Waar let je nou op bij hondenvoer? Ik vertel het je in deze blog.

Grootte en leeftijd

De meest bepalende en voor de hand liggende factor om het juiste hondenvoer te bepalen, is de leeftijd en grootte van je hond. Er zijn duizenden verschillende soorten hondenrassen en mixen, maar de grootte is toch bepalend voor de voerbehoefte. Ook hebben jonge pups een hogere energiebehoefte wanneer ze nog hard moeten groeien. Een senior hond heeft een veel lagere voedingsbehoefte en heeft ook minder vezels en calorie├źn nodig. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken hoe actief je hond daadwerkelijk is, maar ook hoe actief je wil dat de hond is.

Brokken

Het allerbeste hondenvoer is eigenlijk droogvoer. Door het kauwen op droogvoer worden namelijk de kaakspieren sterker. Ook vermindert het gebitsproblemen zoals tandplak en tandsteen. Je hebt ook soorten vochtiger voer, het is natuurlijk maar wat je hond lekker vindt. Honden zijn echter over het algemeen niet te moeilijk als het op smaak aankomt, gelukkig! Droogvoer bevat ook alle voedingsstoffen die een hond nodig kan hebben, en daarmee bedoel ik honden van alle rassen! Echter let wel dat er twee verschillende soorten grootte brokken zijn voor kleine als grote honden. Kleine honden hebben kleine brokken nodig en grote honden grote hondenbrokken natuurlijk.

Goed hondenvoer

Waar voldoet goed hondenvoer aan? Het draagt bij aan de stoelgang. Daarnaast ondersteunt het de gewrichten. Zo zorg je dat jouw jonge of oude hond zich goed kan bewegen. Goed hondenvoer laat de vacht van je hond glanzen. Daar aan kun je ook goed zien of jouw hond krijgt wat hij of zij nodig heeft. Als je let op de stoelgang en de vacht van je hond kom je al een heel eind. Als jouw hond blij rondspringt en met je wil spelen ben je in ieder geval zeker dat je hond het hondenvoer krijgt dat hij of zij nodig heeft.

Geef een reactie